Νέες αυξήσεις έως 20% σε τρόφιμα και… «ηλεκτροπληξία» από Σεπτέμβριο

Πανάκριβα έχουν γίνει το αλεύρι και το γάλα

Νέες αυξήσεις – φωτιά έρχονται από τον Σεπτέμβριο στα τρόφιμα, τα οποία συνεχώς ανατιμούνται.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς είναι για αυξήσεις που θα φτάσουν και το 20%, την ώρα που πολλά βασικά είδη ήδη έχουν αυξηθεί πάνω από 30-40% τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακρίβεια: «Κλείδωσε» νέα και αυξημένη επιταγή ακρίβειας – Ποιους θα αφορά

Παραδείγματος χάριν, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, στη συσκευασία του ενός κιλού, η τιμή από 1,28 ευρώ την 1η Μαρτίου έφτασε την 1η Αυγούστου στα 1,86 ευρώ, αύξηση 45%.

Ακρίβεια: Τέλος τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ

Πανάκριβο έχει γίνει και το φρέσκο γάλα, η συσκευασία του ενός λίτρου, καθώς από 1,38 ευρώ έχει εκτοξευθεί στα 1,82 ευρώ, δηλαδή έχει ανατιμηθεί κατά 31%.

Νέες αυξήσεις – φωτιά έρχονται από τον Σεπτέμβριο στα τρόφιμα, τα οποία συνεχώς ανατιμούνται.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς είναι για αυξήσεις που θα φτάσουν και το 20%, την ώρα που πολλά βασικά είδη ήδη έχουν αυξηθεί πάνω από 30-40% τις τελευταίες εβδομάδες / AP

Ακρίβεια: «Αγκάθι» το κόστος της ενέργειας - Έρχονται νέες αυξήσεις

Την ίδια ώρα, ένα πακέτο μακαρόνια 500 γραμμάρια, το οποίο πριν από πέντε μήνες στοίχιζε 97 λεπτά, πλέον πωλείται προς 1,20 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,7%.

Έρχεται… «ηλεκτροπληξία» από Σεπτέμβριο

Ακόμη πιο δύσκολη αναμένεται να γίνει η κατάσταση και τον χειμώνα αναφορικά με την ενέργεια.

Η τιμή του φυσικού αερίου συνεχίζει να καλπάζει, σημειώνοντας αύξηση 85% μέσα σε δύο μήνες, ενώ βρίσκεται σε δεκαπλάσια επίπεδα από πέρυσι.

Τρομακτικές, όμως, είναι και οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, με την τιμή σήμερα να διαμορφώνεται στο ποσό των 449,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWH).

Ακρίβεια: Τέλος οι βραδινές βόλτες σε βιτρίνες – Σβήνουν τα φώτα τα μαγαζιά

Έτσι, αυξημένα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των παρόχων το ερχόμενο Σάββατο.

Ρεκόρ πληθωρισμού στην ευρωζώνη – Στο 8,9% τον Ιούλιο

Αυξημένες, όμως, αναμένεται να είναι και οι κρατικές επιδοτήσεις για τον Σεπτέμβριο, ώστε η τελική τιμή για τον καταναλωτή να είναι αντίστοιχη με τον Αύγουστο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top