Ακρίβεια: Τέλος τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ

«Πιστεύω πως δεν θα ξαναδούμε αυτές τις τιμές για κάμποσα χρόνια»

Άλμα σημείωσαν οι τιμές του φυσικού αερίου, του ρεύματος και των αεροπορικών τον Ιούλιο, με τον πληθωρισμό να φτάνει το 11,6%

Την εκτίμηση ότι η εποχή των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων των 10 ευρώ έχει παρέλθει εξέφρασε ο  ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, λόγω της ανάφλεξης στις τιμές των καυσίμων και της ακρίβειας.

«Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν πια εισιτήρια με δέκα ευρώ επειδή οι πετρελαϊκές τιμές είναι πολύ πιο αυξημένες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τις αληθινά φθηνές προσφορές μας (…), πιστεύω πως δεν θα ξαναδούμε αυτές τις τιμές για κάμποσα χρόνια», δήλωσε μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό του BBC Radio 4.

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των ποσών στους δικαιούχους

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η ιρλανδική Ryanair ή η βρετανική ανταγωνιστική της, η Easyjet, τάραξαν τα νερά στις αερομεταφορές και «έσπασαν» τις τιμές, συμβάλλοντας σε ένα άλμα των σύντομων ταξιδιών, κυρίως των εκδρομών σε πόλεις για το σαββατοκύριακο.

Ακρίβεια: Οι Έλληνες πλέον αγοράζουν λιγότερα από το σούπερ μάρκετ

Και, σύμφωνα με τον Ο’Λίρι, οι μέσες τιμές των εισιτηρίων στη Ryanair αναμένεται να αυξηθούν μέσα στα 5 επόμενα χρόνια κατά περίπου 10 ευρώ, στα περίπου 50 ευρώ το δρομολόγιο.

Φυσικό αέριο: Φόβοι για διπλασιασμό στις τιμές από τον Οκτώβριο

Αυτό, με δεδομένες τις πολλές επιπλέον χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους κυρίως για τις αποσκευές, θα μπορούσε να προκαλέσει γρήγορα την αύξηση του συνολικού κόστους ενός ταξιδιού μετ’ επιστροφής κατά εκατοντάδες ευρώ ή στερλίνες και να υπονομεύσει τη ζήτηση.

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι θέλει πάντως να πιστεύει ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα διατηρηθεί και πως οι μεταφορείς «χαμηλού κόστους» θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top