Φοιτητικά ενοίκια: Πώς διαμορφώνονται φέτος οι τιμές

Λιγότερα διαμερίσματα και ακριβότερα ενοίκια

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates στο star.gr για τις αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων

Αυξημένες κατά 7,7%, κατά μέσο όρο, είναι οι τιμές στα ενοίκια για τα φοιτητικά σπίτια, σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos, σε πανελλαδικό επίπεδο, για το 2022, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών ανέρχεται σε 8,3 ευρώ ανά τ.μ.

Τιμές-«φωτιά» στα ενοίκια σε Αθήνα: Οι 16 περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Την ίδια στιγμή, το διαθέσιμο απόθεμα φοιτητικών κατοικιών καταγράφει σημαντική πτώση κατά 25% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2021. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε πόλεις της περιφέρειας, που ταυτόχρονα είναι και δημοφιλείς τουριστικά –όπως π.χ. τα Χανιά ή η Κέρκυρα– και λιγότερο στην Αθήνα.

Ξέφυγαν τα φοιτητικά σπίτια: Έως και 26% πάνω τα ενοίκια στην Αθήνα

Για παράδειγμα, στου Ζωγράφου η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα σε 10 ευρώ/τ.μ., αυξημένη κατά 12% από πέρσι, με αποτέλεσμα ένα δυάρι διαμέρισμα να «ζητάει» 450 ευρώ κατά μέσο όρο κι ένα στούντιο 360 ευρώ.

Βάσεις 2022: Περισσότεροι από 75.000 νέοι εισάγονται στα ΑΕΙ και τα ΙΕΚ

Αντίστοιχα, στην Κυψέλη (πλησίον ΑΣΟΕΕ), η μέση ζητούμενη τιμή διαμορφώνεται σε 8,5 ευρώ/τ.μ. και παρότι ελαφρώς χαμηλότερη από πέρυσι (-1,4%), εξακολουθεί να μεταφράζεται σε μέσο μηνιαίο κόστος ενοικίασης της τάξεως των 420 ευρώ για ένα δυάρι ή 310 ευρώ για ένα στούντιο.

Δάνεια: Γιατί αυξάνονται οι δόσεις για το 80% των δανειοληπτών

Όπως αναφέρει η ανάλυση, παραδοσιακά υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένουν οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών στην Αθήνα, με την υψηλότερη ζητούμενη τιμή να εντοπίζεται σε Κολωνάκι – Λυκαβηττός, Μετς, Κουκάκι, Δάφνη, Γουδί και Ιλίσια.

Στο Γουδί και τα Ιλίσια σημειώθηκε σημαντική αύξηση ζητούμενης τιμής κατά 16,1% και 7,1% αντίστοιχα, σε 10,8 και 10,7 ευρώ/τ.μ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top