Power Pass: Γιατί απορρίφθηκαν 9 στις 10 αιτήσεις στη β' φάση πληρωμών

«Ψαλίδι» στην αναδρομική επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

Τα χρήματα για τη δεύτερη φάση πληρωμών για το Power Pass, την αναδρομική επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, αναμένεται να δουν τις επόμενες μέρες οι δικαιούχοι. 

Ωστόσο, θα είναι μόλις ένα μικρό ποσοστό, καθώς από τις περίπου 600.000 αιτήσεις, που εκκρεμούσαν λόγω ελέγχων, αναμένεται να λάβουν την ενίσχυση περίπου 50.000 νοικοκυριά.

Power Pass: Νέες πληρωμές αυτή την εβδομάδα – Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό

Οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι δεν υπήρξε επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 ή οι επιβαρύνσεις ήταν μικρότερες των 30 ευρώ που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο επιβάρυνσης για να «ξεκλειδώσει» η αποζημίωση.

Power Pass

Στη δεύτερη φάση πληρωμών, από τις περίπου 600.000 αιτήσεις, που εκκρεμούσαν λόγω ελέγχων, αναμένεται να λάβουν την ενίσχυση περίπου 50.000 νοικοκυριά

Πιέσεις για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Βέβαια, σε γενικές γραμμές, οι λόγοι για τους οποίους «κόβεται» μια αίτηση και δε δίνεται Power Pass μπορούν να είναι και άλλοι: υψηλότερο καθαρό οικογενειακό εισόδημα, παρατυπίες με το κοινό ρολό ηλεκτροδότησης, άγνωστα στις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία για κύρια κατοικία, μεταβολές στη διεύθυνση χωρίς πιστοποίηση από την ΑΑΔΕ

Μητσοτάκης για Power Pass: «Είμαστε σε πόλεμο. Αποκαθιστούμε μία αδικία»

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι Power Pass είναι οι καταναλωτές με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη.

Τουρισμός για Όλους: Αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ από σήμερα

Εξάλλου, έξτρα ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς τα στοιχεία θα ληφθούν από τους παρόχους.

Οι λογαριασμοί θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top