Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έρχεται διάταξη κατά της αισχροκέρδειας 

Μετά τη διαπίστωση ότι καταστήματα «φούσκωναν» τεχνηέντως τις τιμές 

ψυγεία καταψύκτες

Οι καταγγελίες για «καπέλο» στις τιμές κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών από ορισμένα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών τις τελευταίες ημέρες, για να εκμεταλλευθούν προς ίδιο όφελος την επιδότηση της αντικατάστασης με το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή», οδήγησαν τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συστηματική παρακολούθηση στην εξέλιξη των τιμών. 

Αλλάζω Συσκευή: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον ίδιο λόγο εξετάζεται  το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη διάταξη περί αισχροκέρδειας και οι τιμές των ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών του προγράμματος αντικατάστασης, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή για τα πρατήρια υγρών καυσίμων και για τα σουπερμάρκετ.

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 710 ευρώ η επιδότηση

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο είναι πιθανό να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη με την οποία θα επιβληθεί στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών όριο στο περιθώριο κέρδους το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα. 

Ανακύκλωση συσκευών: Χωρίς δικαιολογητικά και έως 50% η επιδότηση

Σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση διαπιστωθεί ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, θα της επιβάλλεται πρόστιμο και δεν θα μπορεί να λάβει την επιδότηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top