Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα γίνεται η αίτηση εντός καταστήματος

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα ποσά της επιδότησης

Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35% έως 50%, ενώ τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» με το οποίο δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα μπορέσουν να ανακυκλώσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους με νέες, με επιδότηση από το κράτος.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35% - 50% και εκτιμάται πως θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.

Τα νοικοκυριά, που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τρεις ηλεκτρικές συσκευές από τις εξής κατηγορίες:

- ψυγείο
- πλυντήριο
- καταψύκτης

Ενέργεια: Επιδότηση α λα ντίζελ και σε βενζίνη και «κόφτης» σε κλιματιστικά

Ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά θα μπορεί πχ. να πάρει δύο κλιματιστικά.

Τα κριτήρια για την επιδότηση

Προϋπόθεση είναι η συσκευή που αποσύρεται να είναι λειτουργική και όχι κάποια παρατημένη έτσι ώστε τα νοικοκυριά να δουν στους λογαριασμούς τη μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι και το ζητούμενο.

Επιδοτήση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς κάνετε αίτηση

Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος στα νοικοκυριά κατά περίπου 30%.

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα κάνετε αίτηση για επιδότηση

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνοι.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του είτε στο gov.gr, είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top