Διαγραφή οφειλών από ΔΕΗ: Ποιους αφορά – Άνοιξε η πλατφόρμα

Αφορά τόσο τρέχουσες όσο και ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δικαιούχοι της αναδρομικής επιδότησης ρεύματος, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, είναι και φοιτητές, εφόσον όμως δηλώνουν το σπίτι που νοικιάζουν ως κύρια κατοικία

Να απαλλαγούν από τα χρέη προς τη ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) μπορούν οι πυρόπληκτοι του Αυγούστου του 2021.

Η σχετική πλατφόρμα άνοιξε για την υποβολή αιτήσεων και η διαγραφή οφειλών αφορά τόσο τρέχουσες όσο και ληξιπρόθεσμες οφειλές λογαριασμών ρεύματος.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Δείτε με παραδείγματα πόσα χρήματα θα πάρετε

Δικαιούχοι είναι οι οικιακοί πελάτες, των οποίων η οικία καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της ΔΕη για τη διαγραφή οφειλών σε πυρόπληκτους

Η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό της ρόλο συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. 

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Κατατέθηκε η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ

Όσον αφορά στην Εύβοια η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, η ΔΕΗ ως «Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης» ανέλαβε τη χρηματοδότηση έργων στις πληγείσες  περιοχές της Βόρειας Εύβοιας,  με συνολική δωρεά 3 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι το σχέδιο της χώρας για πιθανό ενεργειακό black out

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη διαγραφή οφειλών για τους οικιακούς πελάτες της, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σήμερα, η ΔΕΗ ανακοινώνει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα dei.gr της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος διαγραφής οφειλών διευκρινίζοντας τα ακόλουθα:

- Οι δικαιούχοι της στήριξης είναι οικιακοί πελάτες των οποίων η οικία καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

- Η διαγραφή αφορά τόσο τρέχουσες όσο και ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μέτρα στήριξης: Τι προβλέπεται για τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Η διαγραφή αφορά μόνο σε χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά  που θα τη συνοδεύουν καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την υποβολή του αιτήματος βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ η καταχώριση των στοιχείων μέσω της εφαρμογής της ΔΕΗ θα είναι δυνατή από σήμερα Πέμπτη, 12 Μαΐου έως και την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top