Επικαιροποίηση στοιχείων στην εφορία: Πώς θα την κάνετε

Βήμα - βήμα η διαδικασία

Πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που, παρά το κάλεσμα της ΑΑΔΕ, δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους, να δηλώσουν email, και τηλέφωνο (σταθερό και κινητό).

Η επικαιροποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει η φορολογική δήλωση.

Πώς θα γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων

Όσοι έχουν εκδώσει και χρησιμοποιούν κωδικούς Taxisnet «οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, δηλαδή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα τους (Κινητό και Σταθερό τηλέφωνο)».

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς κάνετε άρση ακινησίας

Αυτό θα γίνεται στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας».

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, δηλαδή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνά τους (κινητό και σταθερό τηλέφωνο).

Φοροδιαφυγή: Έβγαλαν «λαβράκια» οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ   

Μόλις καταχωρήσετε ή αλλάξετε πχ. το κινητό τηλέφωνο, θα δείτε πως υπάρχει από κάτω η επιλογή «Αποστολή κωδικού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου». Θα έχετε 2 λεπτά χρόνο για να καταχωρήσετε τον κωδικό που θα έρθει στο κινητό σας και να τον καταχωρήσετε για να επαληθευθεί ο αριθμός του κινητού που βάλετε.

ΕΝΦΙΑ 2022: Έρχονται τα εκκαθαριστικά - Ποιοι δικαιούνται 50% έκπτωση

Μόλις τελειώσετε με την καταχώρηση στοιχείων, θα επιλέξετε το «κουτάκι» που γράφει «Πιστοποιώ την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων» και επιλέγετε «Αποθήκευση».

Τα στοιχεία αυτά με επιλογή του ενδιαφερόμενου, θα μπορούν να συγχρονίζονται με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top