Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν σήμερα έκτακτη ενίσχυση για το Πάσχα

«Δώρο Πάσχα» σε χιλιάδες δικαιούχους με μιάμιση δόση του επιδόματος

Στο τέλος Μαΐου η έκτακτη ενίσχυση για όσους έκαναν αίτηση μετά τις 30 Μαρτίου

Η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα γίνει σήμερα σε χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος παιδιού.

Το έκτακτο επίδομα Πάσχα θα καταβληθεί σε όσους είχαν υποβάλλουν αίτηση εντός του Μαρτίου και αντιστοιχεί σε μιάμιση δόση του επιδόματος τέκνων.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 και 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 και 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Επίδομα καυσίμων: Ανοίγει τη Μ. Πέμπτη η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατoμμύριο παιδιά, και το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι έχουν ήδη λάβει, στις Μαρτίου, το επίδομα παιδιού που αντιστοιχεί στον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ θα λάβουν κανονικά στο τέλος Μαΐου και το επίδομα που αντιστοιχεί στον Μάρτιο.

Τι γίνεται με όσους δεν είχαν υποβάλλει αίτηση τον Μάρτιο

Όσοι έχασαν την προθεσμία που είχε τεθεί εντός του Μαρτίου, δε θα πληρωθούν σήμερα. Ωστόσο, δε χάνουν την έκτακτη ενίσχυση.

ΟΑΕΔ: Τα δύο νέα επιδόματα των 200 και 300 ευρώ

Εάν υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, είτε τώρα που είναι ανοιχτή η πλατφόρμα, είτε σε επόμενη χρονική περίοδο, μαζί με τις δόσεις που τους αναλογούν θα λάβουν και την έκτακτη ενίσχυση.

Πώς επηρεάζει το επίδομα παιδιού η υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το 2022

Μέχρι την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το 2022, το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς.

Μετά την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων του φορολογικού έτους 2021, είναι πιθανόν σε χιλιάδες δικαιούχους να μεταβληθεί η κατηγορία επιδότησης των δικαιούχων για το έτος 2022. Σε αυτή την περίπτωση:

Αύξηση κατώτατου μισθού: Τι ισχύει με τριετίες και επιδόματα - Παραδείγματα

-    εφόσον μειωθεί εν όλω ή εν μέρει το επίδομα, ο γονέας θα πρέπει να επιστρέψει αναλόγως και την προσαύξηση που έλαβε

Ακριβότερο κατά 15% το ταξίδι με πλοίο το Πάσχα - Δείτε παραδείγματα

-    εφόσον όμως προκύψει αναδρομικά ότι δικαιούνται μεγαλύτερο ποσό επιδόματος, η προσαύξηση που καταβλήθηκε αυξάνεται αναλόγως, ενώ το επιπλέον ποσό αυτό αποδίδεται στους δικαιούχους σε επόμενη καταβολή του επιδόματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top