Οικονόμου: Ανοίγει την άλλη εβδομάδα πιθανότατα η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Τι είπε για τη στήριξη των νοικοκυριών για την ακρίβεια και αν θα συνεχιστε

«Νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει», δήλωσε για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για το επίδομα καυσίμων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αν και διευκρίνισε ότι υπάρχουν ακόμα τεχνικά ζητήματα.    

Επίδομα καυσίμων: Αυξάνονται το ποσό και οι δικαιούχοι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είμαστε αντιμέτωποι με μία συγκυρία εκρηκτική καθώς μετά την πανδημία, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιδείνωσε τα πράγματα περισσότερο. 

«Ο Απρίλης είναι ένας μήνας, που η κυβέρνηση εφαρμόζει πολλά μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε τον διπλασιασμό στη στήριξη σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, στην πολιτική για τα καύσιμα, και στην ενίσχυση στους πιο ευάλωτους οικονομικά, τα 200 ευρώ, που θα δοθούν λίγο πριν το Πάσχα, για την ανακούφιση από τις ανατιμήσεις ώστε να δώσουν μία διέξοδο, για ν' ανταποκριθεί ο κόσμος σε ανάγκες, που τις γιορτινές μέρες είναι πιο έντονες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο πρωθυπουργός έχει θέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει συνδιαμορφώσει μια στρατηγική και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες», ανέφερε.

Επίδομα καυσίμων: Πώς εκδίδετε την ψηφιακή κάρτα στο gov.gr

Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα από το Σεπτέμβριο ενώ για το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε είπε πως «όταν αυτή μετρηθεί σωστά και συγκεκριμενοποιηθεί, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς».


«Δε θα σταματούμε να εξαντλούμε τις δυνατότητες για στήριξη των πολιτών» 
 

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η στήριξη που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα είναι μια αποφασιστική παρέμβαση στη ρίζα των ανατιμήσεων. «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να εξαντλούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν και να δημιουργούμε νέες δυνατότητες, είτε αυτό αφορά στην εθνική μας στρατηγική, είτε αφορά στην ευρωπαϊκή στρατηγική, για να σταθούμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, η οποία προφανώς δοκιμάζεται. Έχουμε πόλεμο, δοκιμάζονται οι αντοχές όλων των ευρωπαϊκών λαών, υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

Ακρίβεια: «Παράθυρο» για αύξηση κατώτατου μισθού και το 2023

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αυτή η κατάσταση βρήκε την ελληνική κοινωνία με μειωμένες αντοχές λόγω της κρίσης των μνημονίων και της πανδημίας αλλά και μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία ενισχύθηκε το εισόδημα των πολιτών. «Πληρώνουμε λιγότερους και μικρότερους φόρους, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Έχουμε μόνιμες μειώσεις φόρων. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα βάλει ούτε ένα καινούργιο ευρώ φόρων, σε αντίθεση με το παρελθόν. Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε, μόλις τελειώσει κρίση ή βρεθεί μια καινούργια ισορροπία, μετά από αυτό που έχει προκύψει στον κόσμο, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να έχουμε τις προϋποθέσεις να πάμε δυναμικά μπροστά. Η πολιτική που εφαρμόζουμε, έχει ως χαρακτηριστικά τη σύνεση και τη σωφροσύνη, έτσι ώστε, να μην τινάξουμε τα δημοσιονομικά στον αέρα», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι έχουμε αχαρτογράφητα νερά μπροστά μας και οφείλουμε να κρατάμε εφεδρείες, να σταθμίζουμε συνεχώς τα δεδομένα.

«Για αυτό και δεν ακολουθούμε τη λογική των "λεφτόδεντρων". Για αυτό και η κοινωνία που γνωρίζει κλείνει τα αυτιά της στους μάγους που υποστηρίζουν ότι θα βγάλουν "λαγούς από τα καπέλα". Σε ό,τι αφορά τώρα στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα είναι μια σημαντική ενίσχυση του εισοδήματος. Το επόμενο διάστημα, καθώς προχωράμε προς την 1η Μαΐου θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις που θα προσδιορίζουν το ύψος του κατώτατου μισθού. Θα είναι η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022», ανέφερε.

Παράλληλα αναφερόμενος στα νέα ζευγάρια τόνισε πως χρειάζονται καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ιδιαίτερη στήριξη στη στέγαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top