«Φωτιά» το πασχαλινό τραπέζι: Πάει για 12 ευρώ το κιλό το αρνί

Αυξήσεις και σε πουλερικά, αλεύρι, ψωμί

Προς τα πάνω οδηγούν τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα τροφίμων οι ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς, το τραπέζι για το Πάσχα φέτος θα είναι πιο ακριβό λόγω των ανατιμήσεων στα προϊόντα.

Στα 72 ευρώ η επιδότηση ρεύματος – Επιπλέον 20 ευρώ για το φυσικό αέριο

Ήδη, οι αυξήσεις στο κρέας έχουν ξεπεράσει και το 20%, αφού το αρνί έχει ξεπεράσει τα 10 ευρώ το κιλό (από 8 ευρώ τον Ιανουάριο), ενώ αυξήσεις 10-20% παρατηρούνται σε πουλερικά και χοιρινό λόγω της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών.

Σούπερ μάρκετ βάζουν πλαφόν σε προϊόντα για να μην υπάρξει έλλειψη

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββα Κεσίδη, είναι πως οι αυξήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Πάσχα, οδηγώντας το αρνί ακόμη και στα 12 ευρώ το κιλό.

Την ίδια ώρα, σημαντικές αυξήσεις αναμένονται και στο ψωμί καθώς οι αρτοποιοί παραλαμβάνουν αλεύρι με νέους τιμοκαταλόγους, με αυξήσεις 40%.

Να καταγραφούν όλα τα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα ζητά το κράτος

Σε πολλές περιοχές της χώρας (Πάτρα, Πύργος, Σέρρες, κλπ) η τιμή ικού έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και νέες ανατιμήσεις λόγω των ελλείψεων σε πρώτες ύλες.

Ανατιμήσεις παρατηρούνται και σε ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, μαργαρίνες, βούτυρα, ζάχαρη και κακάο, το οποίο σημαίνει ότι φέτος θα είναι αυξημένες οι τιμές και στα τσουρέκια, τα κουλουράκια και τα κέικ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top