Έρχεται «Εξοικονομώ» για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες σπιτιών

Σκρέκας: Διευρυμένη η επιδότηση λογαριασμών που θα ανακοινωθεί

Νέο πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις ταράτσες και τις στέγες των σπιτιών θα ανακοινώσει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρχαν ήδη 160. εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης για αυτό το σκοπό, προτού ξεσπάσει η κρίση.

«Μόνο μέσα από τη μεγάλη διείσδυση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων θα μπορέσουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ανταγωνιστικότητας», είπε ο κ. Σκρέκας στον Σκάι.

Κουπόνι για καύσιμα, έκτακτο επίδομα Πάσχα και επιδότηση σε ρεύμα-αέριο

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο εξάμηνο και θα αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Εξάλλου, ο κ. Σκρέκας είπε πως αυτό που συμβαίνει στις χρηματιστηριακές αγορές ενέργειας είναι πρωτόγνωρο.

Ερρίφθη ο κύβος: Ανακοινώνονται μέτρα στήριξης και για τα καύσιμα

«Έχουμε τις ακριβότερες τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν απαντηθεί ποτέ. Έχουμε ρεκόρ τιμών», είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση έξι σημείων που έστειλε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ζητώντας – μεταξύ άλλων – να μπει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, είπε: «Έχουμε μια αποθήκη εξισορρόπησης στη Ρεβυθούσα, όπου έρχονται τα καράβια και ξεφορτώνουν και κρατάνε περίπου 5-10 μέρες. Τα λιγνιτικά εργοστάσια έχουν στις αυλές τους λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε αποθέματα πετρελαίου που ξεπερνούν τους 5-6 μήνες. Αυτή τη στιγμή, έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να έχουμε ενεργειακή επάρκεια. Ωστόσο, μιλάμε για έναν πόλεμο που κανείς δεν ξέρει τις επιπτώσεις του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top