Κουπόνι για καύσιμα, έκτακτο επίδομα Πάσχα και επιδότηση σε ρεύμα-αέριο

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης ετοιμάζει η κυβέρνηση

Το τελικό μείγμα των παρεμβάσεων, για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τις ανατιμήσεις, σε ενέργεια και αγαθά, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

Με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 7% και τον Χρήστο Σταϊκούρα να μην αποκλείει να φτάσει και το 8%, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα νέο πακέτο μέτρων στήριξης.

Το πακέτο θα «κλειδώσει» μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του έτους, αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου.

Αυξάνεται η τιμή στο ψωμί – Αγγίζει τα 4 ευρώ το σουβλάκι με πίτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και για τον Μάρτιο, αλλά και τον Απρίλιο.

Μάλιστα, θα είναι πιθανότατα αυξημένες οι επιδοτήσεις σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αλλά με ισχύ από τον Απρίλιο.

Μητσοτάκης για ρεύμα-φυσικό αέριο: Ωφελημένοι με τα νέα μέτρα οι αδύναμοι

Παράλληλα, όλα δείχνουν πως το οικονομικό επιτελείο καταλήγει στις λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, με στόχο να δοθεί μια ανάσα σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε μεγάλη πίεση λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας.

Αύξηση επιδότησης σε ρεύμα και αέριο – «Παράθυρο» για παρέμβαση σε καύσιμα

Το επίδομα εκτιμάται πως είναι της κλίμακας των 250 ευρώ και στόχος θα είναι να ενισχυθούν χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,  άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Έρχεται κουπόνι για φθηνότερα καύσιμα

Όσον αφορά τα καύσιμα, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) φαίνεται πως είναι έξω από το τραπέζι.

Ωστόσο, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον Σκάι το Σάββατο, «δε θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεων».

Οικονόμου: Έρχονται παρεμβάσεις για την βενζίνη

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια για στοχευμένη μείωση του φόρου στα καύσιμα ώστε να ωφεληθούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η εφαρμογή ενός κουπονιού για φθηνότερα καύσιμα, το οποίο – αν τελικά πάρει το «πράσινο» φως – θα λειτουργεί μέσω πλατφόρμας.

Οι δικαιούχοι, οι οποίοι θα είναι νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, θα μπορούν να εγγραφούν και να πάρουν πίσω μέρος των χρημάτων που θα δώσουν για την προμήθεια καυσίμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top