Ερρίφθη ο κύβος: Ανακοινώνονται μέτρα στήριξης και για τα καύσιμα

Οικονόμου: Θα ενημερώσει τους αρχηγούς για Ερντογάν ο Μητσοτάκης

Το νέο πακέτο των μέτρων στήριξης, το οποίο θα ανακοινωθεί πιθανότατα εντός της εβδομάδας, θα αφορά και τα καύσιμα, τα οποία έχουν κάνει ράλι ανόδου τις τελευταίες εβδομάδες.

«Τα μέτρα θα ανακοινωθούν επόμενες ημέρες, θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ακρίβειας παντού, επομένως θα γίνουν ανακοινώσεις και τα καύσιμα», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε πως τα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα είναι και οριζόντια και στοχευμένα.

Κουπόνι για καύσιμα, έκτακτο επίδομα Πάσχα και επιδότηση σε ρεύμα-αέριο

Οριζόντια θα είναι μέτρα όπως η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου, ενώ στοχευμένα θα είναι μέτρα όπως το «κουπόνι» για τα καύσιμα, με στόχο να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κλπ.

Θα ενημερώσει τους αρχηγούς για Ερντογάν ο Μητσοτάκης

Ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του, θα ενημερώσει τηλεφωνικά το απόγευμα τους πολιτικούς αρχηγούς για την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - To βίντεο που ανέβασε

Όπως είπε, η συζήτηση των δύο ηγετών διήρκησε πάνω από 2 ώρες και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

«Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις του, όμως χωρίς την οξύτητα του προηγούμενου διαστήματος. Η συνάντηση είναι ένα θεμέλιο για την βελτίωση του κλίματος, κάτι που μένει να φανεί το επόμενο διάστημα», είπε ο ίδιος.

Επικοινωνία Ζελένσκι με Μητσοτάκη - Τι συζήτησαν

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως υπήρξε συναντίληψη ότι «είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να πέσουν οι τόνοι, καθώς με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται είναι προς όφελος και των δύο πλευρών να υπάρχει σταθερότητα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, σημείωσε πως οι κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν συνομίλησαν για την ανάγκη συνεργασίας για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία.

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top