ΑΑΔΕ: Πώς θα εκδίδονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους 60ρηδες

Στο τέλος κάθε μήνα η «λυπητερή» - Η διαδικασία για υποβολή ένστασης

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα επιβάλλονται και θα ανακοινώνονται τα πρόστιμα  που προβλέπονται από αύριο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος  συμμετείχε εκτάκτως στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.       

Ξεκινούν τη Δευτέρα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα στα άτομα άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιασθεί, σύμφωνα με τα ατομικά δελτία που θα αποστείλει ο ΕΟΔΥ.   

Τα πρόστιμα θα εκδίδονται μετά την παραλαβή των δελτίων με τα προσωπικά στοιχεία, εφόσον δε υπάρχουν νόμιμοι λόγοι εξαίρεσης (όπως η μετοίκηση στο εξωτερικό ή τεκμηριωμένοι λόγοι Υγείας).   

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο

«Η ενημέρωση για το πρόστιμο θα γίνεται με τον συνήθη τρόπο, μέσω της εφαρμογής myaadε και για την πρώτη φορά θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, ενώ οι πολίτες θα ενημερώνονται και μέσω της πλατφόρμας emvolio. gov. gr» δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, 

Κορωνοϊός: 18.834 νέα κρούσματα - Μεγάλη αύξηση στους θανάτους

Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν τεκμηριωμένο αίτημα εξαίρεσης από το πρόστιμο στην ΑΑΔΕ,  μέσω της ψηφιακής πύλης myaade

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο θα γίνεται αντιλογισμός τον επόμενο μήνα. 

«Η ΑΑΔΕ παραμένει  σταθερά στην μάχη κατά της πανδημίας» κατέληξε στις ανακοινώσεις του ο κ. Πιτσιλής, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι στα πρόστιμα που δεν καταβάλλονται εμπρόθεσμα, θα προστίθεται η επιβάρυνση που ισχύει για όλες τις εκπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top