Δημόσιο: Έρχονται μπόνους και αύξηση μισθού από το 2023

Στόχος η επιβράβευση της ταχύτητας και της ποιότητας στην εργασία

Για το τέλος της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης είχε κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9)

Σύστημα bonus σε επιλεγμένους τομείς του δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2022.

Παράλληλα, έρχεται αύξηση μισθού και συντάξεων για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους από το 2023, με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στα πλαίσια ενημέρωσης για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού 2021, στόχος της κυβέρνησης είναι η εισφορά αλληλεγγύης να καταργηθεί για όλους από το 2023, εφόσον οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες το επιτρέψουν.

Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα φέρει αύξηση αποδοχών για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται πως για την φετινή χρονιά η εισφορά αλληλεγγύης έχει «παγώσει» για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι αποφάσεις για το 2023 θα ληφθούν χρονικά προς το τέλος του έτους.

Όσον αφορά τα bonus, η κυβέρνηση στοχεύει στο να κάνει ελκυστικότερη την αποδοτικότητα στο δημόσιο, ώστε να επιβραβεύονται η ταχύτητα και η ποιότητα.

«Το μισθολόγιο αποτέλεσε μια μεγάλη μεταρρύθμιση αλλά εμπεριέχει την αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα της αγοράς εργασίας», ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Όπως εξήγησε, η φιλοσοφία του συστήματος bonus, σημείωσε πως θα μπορούσε να στηρίζεται σε δύο πυλώνες μόνιμων στόχων και επιβραβεύσεων και επιπλέον στοχευμένων τομέων που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων.

Παραδείγματος χάριν, η κυβερνητική επιλογή εκκαθάρισης του στοκ των εκκρεμών συντάξεων θα μπορούσε να συνδέεται με πρόσθετη αμοιβή για τους υπαλλήλους
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top