Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο

Τι φέρνει η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

Για το τέλος της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης είχε κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9)

Σε αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο πιθανόν να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από το 2023.

Η έξοδος από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας μέσα 2022, η διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης, αλλά το γεγονός ότι το 2023 θα είναι εκλογικό έτος, φέρνουν στοχευμένες παροχές για το 2023.

Οι νέες μειώσεις φόρων από το 2022

Έτσι, το 2023 η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα των επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων. Με άλλα λόγια, να επιστρέψει 1,2 δισ. ευρώ στο εισόδημα των φορολογούμενων.

Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Πότε θα δοθεί και σε ποιους

Παράλληλα,  μπορεί να προχωρήσει και σε αυξήσεις αποδοχών στο δημόσιο τομέα καθώς στο τέλος του 2022 ξεπαγώνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα ειδικά μισθολόγια (αφορά πολιτικούς υπαλλήλους, δασκάλους, καθηγητές, ΕΣΥ, κτλ).

Εισφορά αλληλεγγύης: «Παγώνει» και για δημόσιους υπαλλήλους – συνταξιούχους

Ήδη, για το 2022, έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες παροχές. Μεταξύ αυτών είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, η αποκλιμάκωση των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά, κ.ά).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top