«Εξοικονομώ» για ηλεκτρικές συσκευές: Στο 30-40% της αξίας η επιδότηση

Πώς θα γίνεται η αίτηση για το voucher

Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος αντικαταστάσης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές και το ποσοστό της επιδότησης θα είναι της τάξης του 30% με 40% επί της δαπάνης προμήθειας. Παράλληλα, θα υπάρχει και ανώτατο χρηματικό ποσό ενίσχυσης.

«Εξοικονομώ» για ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί την αγορά νέων κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών και πιθανόν και πλυντηρίων.

Πρόκειται για τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το «φούσκωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

«Εξοικονομώ» για ηλεκτρικές συσκευές: Πώς και πότε θα γίνει η επιδότηση

Η δράση θα έχει ως κριτήριο συμμετοχής την παλαιότητα της υφιστάμενης συσκευής του νοικοκυριού. Δηλαδή, οι καταναλωτές που διαθέτουν κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες από τις δεκαετίες του 1990 ή του 2000 θα έχουν προτεραιότητα στην επιδότηση έναντι εκείνων που κατέχουν πιο καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές.

Πώς θα γίνεται η αίτηση για το voucher

Οι καταναλωτές θα εισέρχονται μέσω του Διαδικτύου στην πλατφόρμα, θα δηλώνουν την παλιά συσκευή τους και θα αποκτούν το δικαίωμα ενίσχυσης.

Η τελευταία μάλλον θα δίνεται υπό τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού. Δηλαδή ο καταναλωτής με αυτό θα προσέρχεται στο κατάστημα και επιδεικνύοντάς το θα αγοράζει σύγχρονη ηλεκτρική οικιακή συσκευή με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

Η διαφορά της τιμής μετά την επιδότηση θα καταβάλλεται από το πρόγραμμα στις αλυσίδες λιανικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top