«Εξοικονομώ» για ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Ποιες συσκευές θα αφορά το πρόγραμμα επιδότησης

Εντός του πρώτο εξαμήνου του 2022, πιθανόν μετά το Πάσχα, εκτιμάται ότι θα «τρέξει» το πρόγραμμα επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών, για την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών των νοικοκυριών.

Το πρόγραμμα θα αφορά αντικατάσταση παλαιών ψυγείων, παλαιών κλιματιστικών, παλαιών πλυντηρίων και παλαιών κουζίνων και η επιδότηση θα δοθεί ως voucher, δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά των νέων συσκευών.

Oι επιδοτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν με κριτήρια ιεράρχησης και κλιμακούμενη επιδότηση, ενώ είναι πιθανόν να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.

«Εξοικονομώ» για ηλεκτρικές συσκευές: Πώς και πότε θα γίνει η επιδότηση

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες, ωστόσο θα υπάρχει προτεραιοποίηση, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση, αλλά και ανάλογη κλιμάκωση του ποσού της επιδότησης, που θα δοθεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιθανόν να ακολουθηθεί ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό που ξεκίνησε στην Κύπρο πριν από μερικούς μήνες.

«Εξοικονομώ» για ηλεκτρικές συσκευές: Πώς και πότε θα γίνει η επιδότηση

Το κυπριακό πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών δίνει ένα πλαφόν 300 με 600 ευρώ για την αντικατάσταση μιας συσκευής ενώ επιδοτεί μέχρις πέντε συσκευές».

Συγκεκριμένα, για τα κλιματιστικά η επιδότηση είναι από 300 έως 500 ευρώ, για τα πλυντήρια από 300 έως 400 ευρώ, για τα ψυγεία από 400 έως 600 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top