Αλλάζουν οι λογαριασμοί ρεύματος: Δείτε πώς θα είναι τα νέα έντυπα

Θα είναι ενιαία για όλους τους παρόχους

Λογαριασμοί ρεύματος

Ριζικά αλλάζουν όψη οι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και τα έντυπα αίτησης προσφοράς προμήθειας ρεύματος.

Η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ενέκρινε την τελική μορφή τους, μετά από αξιολόγηση των σχολίων που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση, και τα νέα έντυπα θα είναι ενιαία για όλους τους παρόχους.

Ο στόχος είναι προφανής, να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια για τις χρεώσεις στους καταναλωτές, που συχνά μπερδεύονται.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΡΑΕ, σκοπός «είναι η ενημέρωση των καταναλωτών με πληρότητα, διαφάνεια, σαφήνεια και αξιοπιστία, τόσο πριν τη σύναψη σύμβασης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και κατά τη διάρκεια της σύμβασης, όπως, επίσης, η κατανόηση του τρόπου διαμόρφωσης του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας, η κατανόηση του κόστους που συνεπάγεται η εκάστοτε επιλογή προμηθευτή και τιμολογίου και η πρόσβαση των καταναλωτών σε ενημερωμένες επιλογές συμμετέχοντας ενεργητικότερα στην αγορά».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, προωθείται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών και η εύρυθμη κι αποδοτική λειτουργία της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Στους προμηθευτές θα αποσταλούν λεπτομερείς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των πεδίων επί των πινάκων που περιέχονται στα εγκεκριμένα έγγραφα, καθώς και συναφή βοηθητικά αρχεία.

Πώς θα είναι οι νέοι λογαριασμοί ρεύματος
Λογαριασμοί ρεύματοςΛογαριασμός ρεύματος

Δείτε εδώ πώς θα είναι το πρότυπο αίτησης για προσφορά προμήθειας ρεύματος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top