Με το εκπληκτικό 13,4% «έτρεξε» η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο του 2021

Σταϊκούρας: Επιβεβαιώνεται η ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ανάπτυξη

Ισχυρή ανάπτυξη 13,4% καταγράφηκε το γ' τρίμηνο εφέτος, σε ετήσια βάση, στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε σχέση με το β΄τρίμηνο, το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 2,7%.

Η άνοδος οφείλεται στην αύξηση της κατανάλωσης (λόγω και του τουρισμού), των ιδιωτικών επενδύσεων και των εξαγωγών.

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 6,7% φέτος και 4,8% το 2022 για Ελλάδα

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (48,6%), ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 18,1%.

Η καταναλωτική δαπάνη σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση κατά 7,3%.

Σταϊκούρας: Επιβεβαιώνεται η ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας    

«Επιβεβαιώνεται η ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομία και καθίσταται απολύτως εφικτός ο στόχος για το 2021», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε ειδική μνεία στην σημαντική ενίσχυση των επενδύσεων και των καθαρών εξαγωγών, σημειώνοντας πως «μαζί με τη συρρίκνωση της ανεργίας και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της ορθότητας και αποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Ο ίδιος μίλησε για συνέχιση των προσπαθειών «ώστε η παρούσα ισχυρή ανάκαμψη να δώσει τη σκυτάλη σε υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, προς όφελος όλων των πολιτών- και πρωτίστως της νέας γενιάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top