Κοινωνικό μέρισμα 2021: Η ανάπτυξη δημιουργεί «χώρο» ενίσχυσης των ευάλωτων

Πότε θα ληφθεί η απόφαση για τη χορήγησή του και οι προϋποθέσεις  

«Παράθυρο» για να χορηγηθεί τελικά κοινωνικό μέρισμα φέτος στα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού, έστω και με διαφορετική ονομασία, ανοίγει η μεγαλύτερη της αρχικά αναμενόμενης αύξηση του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2022 που κατατέθηκε στη Βουλή.     

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Πώς και με ποια ονομασία θα καταβληθεί φέτος

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο  εθνικός πλούτος φέτος και του χρόνου, υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι μεγάλο μέρος της ζημιάς που προκάλεσε η πανδημία.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Προσαυξάνεται στο διπλάσιο τον Δεκέμβριο!

Αυτές οι επιδόσεις «ψαλιδίζουν» μάλιστα, το έλλειμμα και δημιουργούν ένα «μαξιλάρι» 665 εκατ. ευρώ. Πριν από το τέλος του χρόνου, θα αποφασιστεί αν και πώς μπορούν να ενισχυθούν με έκτακτο επίδομα τα ευάλωτα νοικοκυριά.  

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός: Ανάπτυξη 6,9% φέτος και 4,5% το 2022

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας συνεχίζονται και το 2022, με άλλα 3,3 δισ. ευρώ. Επιπλέον, προγραμματίζονται περίπου 6.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία. 

Αχτσιόγλου για Προϋπολογισμό: Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, μειώνεται κατ' αρχάς κατά 60 εκατ. ευρώ, ενώ από την επεξεργασία των νέων αντικειμενικών αξιών θα «κλειδώσει»  κι άλλη μείωση φόρου για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες. 

Αυτές οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού, σκιάζονται από το ράλι στην ενέργεια, ειδικά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top