Αυξάνεται η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος

Τι θα ανακοινώσει ο Κώστας Σκρέκας

Την τρίτη, κατά σειρά, αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος θα ανακοινώσει σήμερα, στις 9.30, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ακολουθώντας το ράλι των ενεργειακών τιμών, καθώς η μέση τιμή χονδρικής για τον Οκτώβριο στο ρεύμα εκτινάχθηκε από τα 134,7 στα 202 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η νέα επιδότηση αναμένεται να φτάσει τα 25 – 30 ευρώ για κάθε λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση για τον Σεπτέμβριο ήταν της τάξης των 9 ευρώ για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες τον μήνα, ενώ για τον Οκτώβριο είχε αποφασιστεί να είναι στα 18 ευρώ.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξάνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και η αναστολή πληρωμών των ρυθμιζόμενων χρεώσεων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για επιχειρήσεις και βιομηχανίες. 

Χειμερινό νυκτερινό τιμολόγιο: Ποιες ώρες είναι φθηνό το ρεύμα

Εξάλλου, στην τελικά ευθεία μπαίνει και η εφαρμογή της έκπτωσης του 15% στα οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου, η οποία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Νέα μέτρα στήριξης για τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Η έκπτωση θα είναι οριζόντια και θα αφορά αποκλειστικά τους οικιακούς πελάτες και όχι τους εταιρικούς πελάτες.

Η έκπτωση του 15% αναμένεται να φανεί στους λογαριασμούς των πελατών των εταιρειών, με τα τιμολόγια του Νοεμβρίου, δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top