Χειμερινό νυκτερινό τιμολόγιο: Ποιες ώρες είναι φθηνό το ρεύμα

Ξεκίνησε από 1η Νοεμβρίου το μειωμένο τιμολόγιο για τον χειμώνα

Λάμπα χρήματα

Σε ισχύ από χθες, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, είναι το μειωμένο χειμερινό νυκτερινό τιμολόγιο.

Το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο έχει διάρκεια έως τις 30 Απριλίου 2022.

Πώς η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος

Οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1, στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Ποιες ώρες είναι φθηνό το ρεύμα

· 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

· 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Από το 2022 οι αλλαγές στις χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος

Για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) συνεχούς ωραρίου, ισχύει το υφιστάμενο ωράριο 23:00 έως 07:00.

Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη. Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

Πώς να ενταχθείθτε στο νυκτερινό τιμολόγιο

Για να ενταχθείτε στο νυκτερινό τιμολόγιο πρέπει να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας.

Μαζί με την αίτηση, καταβάλλετε και 34 ευρώ συν ΦΠΑ, ποσό που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος, πρέπει να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΔΔΗΕ έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top