Κικίλιας για Τουρισμό: Στο 75% του 2019 οι αφίξεις τον Σεπτέμβριο φέτος

Γέμισαν οι δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί αυτήν την εβδομάδα! 

Βασίλης Κικίλιας

Οι αφίξεις τουριστών τον Σεπτέμβριο του 2021 έφθασαν στο 75% των αφίξεων του Σεπτεμβρίου του 2019 ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ραδιοφωνικο σταθμό Σκάι 100,3. 

Κικίλιας: «Για τον Σεπτέμβριο είχαμε πληρότητα 65% σε Ρόδο και Κρήτη» 

«Έγινε μια τεράστια προσπάθεια, με «σφραγίδα» την επιτυχία μας και το rebranding της χώρας σε ό,τι έχει να κάνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλά μας, τον τρόπο με τον οποίον η ελληνική Κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία, τον τρόπο με τον οποίον προσδώσαμε στον ταξιδιώτη αίσθημα ασφάλειας για να έρθει στη χώρα μας» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού.  

Γέμισαν οι ορεινοί προορισμοί την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου   

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι ήταν της τάξεως του 100% η πληρότητα σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς αυτή την εβδομάδα! «Αυτή την εβδομάδα, λόγω της αργίας, η εικόνα μας από δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι της τάξεως του 100% πληρότητας στα καταλύματα. Κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος, μιας μοναδικής εμπειρίας που θα μπορεί να διαρκεί 12 μήνες το χρόνο, αρχίζει σιγά-σιγά και υλοποιείται. Και δουλεύουμε σκληρά για την προετοιμασία του 2022, καθώς τώρα είναι οι μήνες της δουλειάς για έναν Υπουργό Τουρισμού» δήλωσε. 

Financial Times: Νικήτρια η Ελλάδα στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη

Ο Υπουργός Τουρισμού επικαλέσθηκε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2021, σύμφωνα με τα οποία η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 79,2% από το 2020 και διαμορφώθηκε στα 8,6 εκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι 4,8 εκατομμυρίων το 2020.

Η εισερχόμενη κίνηση μόνο για τον Αύγουστο του 2021 διαμορφώθηκε σε 4 εκατομμύρια ταξιδιώτες αυξημένη κατά 125,5%, ενώ και τον Σεπτέμβριο έφτασαν στη χώρα μας 2.352.788 ταξιδιώτες, αύξηση 110% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τις αφίξεις επιβατών εξωτερικού, το Σεπτέμβριο φτάσαμε το 75% των αφίξεων του Σεπτεμβρίου 2019.

Κικίλιας: Στόχος η έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2022 τον Μάρτιο 

«Πετύχαμε το στόχο για το 2021 να φτάσουμε το 50% των εσόδων του 2019 επισήμανε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ακόμα ότι «όλοι ζητούν έναρξη της τουριστικής περιόδου το Μάρτιο. 

Τουρισμός στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2022 – Συμφωνία Κικίλια με TUI 

«Κεφαλαιοποιούμε το θετικό κλίμα της προσπάθειας που έκανε η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια. Όλοι ζητούν, και αυτό θα γίνει, η έναρξη της τουριστικής περιόδου να γίνει φέτος για την Ελλάδα το Μάρτιο. Και μάλιστα, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., μιλούν για αυξήσεις διαθέσιμων θέσεων της τάξεως από 30% έως 50%» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top