ΕΛΣΤΑΤ: 60.000 προσλήψεις για την απογραφή

Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις - Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

ΕΛΣΤΑΤ

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2021 θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (ΠΚ), για απασχόληση κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) θα προσλάβει περίπου 60.000 απογραφείς.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων ΠΚ έχουν μόνον φυσικά  πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών (έτη γέννησης από 1954-2003). 

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Κάθε χρόνο θα γίνεται και ένας διαγωνισμός

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι ιδιώτες, ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Εξαιρούνται οι  υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Επισημαίνεται ότι όσοι απασχολούνται ως Τομεάρχες για τις ανάγκες των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών, δεν έχουν δικαίωμα να  υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο Μητρώο Απογραφέων ΠΚ.

Προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (σταθερό ή φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιωτικής χρήσεως) για την καταχώριση των στοιχείων που  θα συλλέξουν με έντυπα ερωτηματολόγια και για την παρακολούθηση της πορείας της αυτοαπογραφής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top