Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πρόστιμo έως 500 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου η υποβολή τους

Χρήματα

Αντιμέτωποι με πρόστιμα, που θα φτάσουν τα 500 ευρώ, θα έρθουν όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τη φορολογική δήλωση.

Μέχρι χθες, Δευτέρα 23 Αυγούστου, είχαν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ 4.870.011 δηλώσεις και απομένουν προς υποβολή μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου (που λήγει η διορία) περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Τα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Εάν ο φορολογούμενος:

•    Δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα ή υποβάλει ελλιπή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Σε περισσότερους δικαιούχους η έκπτωση 3%

•    Αν από την υποβολή της εκπρόθεσμης δήλωσης προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, τότε ο φορολογούμενος, αν δεν είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας, επιβαρύνεται με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Πώς θα πληρώσετε σε 24 δόσεις φόρους και ΕΝΦΙΑ

•    Αν ο φορολογούμενος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και από τη δήλωση που υπέβαλε εκπρόθεσμα προκύπτει φόρος προς πληρωμή, τότε η φορολογική αρχή θα του καταλογίσει πρόστιμο 250 ευρώ, εφόσον τηρεί απλογραφικά βιβλία, ή 500 ευρώ, εφόσον τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

•    Αν ο φορολογούμενος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και από τη δήλωση που υπέβαλε εκπρόθεσμα προκύπτει φόρος προς πληρωμή, τότε η φορολογική αρχή θα του καταλογίσει πρόστιμο 500 ευρώ, εφόσον τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Εάν έχει εκπνεύσει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε η φορολογική αρχή θα χρεώσει τον φορολογούμενο και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής οι οποίοι θα υπολογιστούν, επί του φόρου που θα προκύψει από τη δήλωση, με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που θα έχει παρέλθει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top