Πώς θα πληρώσετε σε 24 δόσεις φόρους και ΕΝΦΙΑ 

Ποιο είναι το επιτόκιο της ρύθμισης και τι πρέπει να κάνετε 

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star για τις φορολογικές δηλώσεις του 2021

Το δικαίωμα να εξοφλήσουν τους φόρους που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σε πολλές μηνιαίες δόσεις έχουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, με βάση την πάγια ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, όπως υπενθυμίζει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.  

Φόρος εισοδήματος: Εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις μέσω τραπεζών 

Πρόκειται για τους  4 φόρους των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των  φορολογικών δηλώσεων (φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος φόρος πολυτελούς διαβίωσης) που μπορούν και φέτος να εξοφληθούν έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, αντί σε 8 μηνιαίες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. 

Όμως, οι φορολογούμενοι θα  πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι  μηνιαίες δόσεις της πάγιας ρύθμισης δεν είναι άτοκες, αλλά επιβαρύνονται με τόκους υπολογιζόμενους με ετήσια επιτόκια κλιμακούμενα από 5,32% έως και 6,82%. 

ΕΝΦΙΑ: Πότε έρχονται τα πρώτα ραβασάκια

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι για την ένταξη στην πάγια ρύθμιση δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής του εκκαθαριστικού, αλλά μπορεί επίσης να γίνει και αφού καταστούν ληξιπρόθεσμες μία ή περισσότερες της μίας δόσεις της οφειλής ή ακόμη κι αν καταστεί ληξιπρόθεσμο ολόκληρο το ποσό. 

Φορολογικές δηλώσεις: Τέσσερις τρόποι για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Η πάγια ρύθμιση προβλέπει συγκεκριμένα την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών προερχόμενων από τακτικά επιβαλλόμενους φόρους, έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος TAXISnet, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. aade.gr. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή και συμπλήρωση της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης, ο οφειλέτης πρέπει να συμπληρώσει τα ά πεδία που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top