Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση για τα δικαιολογητικά  

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για το Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας

Υπουργείο Οικονομικών

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία υποβολής του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας για τις επιχειρήσεις που έλαβαν στήριξη στο πλαίσιο της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με την έκδοση της ΚΥΑ του Υπουργείου Οικονομικών. 

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς

Παράλληλα, το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ, ενώ επισημαίνεται ότι η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιες επιχειρήσεις παίρνουν έως 4.000

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, με τις παραπάνω τροποποιήσεις, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν το ως άνω απαραίτητο πιστοποιητικό, ενώ διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσής του, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.

Επίδομα 534 ευρώ: Από σήμερα οι δηλώσεις αναστολών για Ιούλιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top