Αξιοποίηση υδρογόνου από την Motor Oil

Όσα συζητήθηκαν στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο

Ο ρόλος του υδρογόνου ως εναλλακτική μορφή ενέργειας και τα οφέλη για το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και την πραγματική οικονομία, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 5ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου / Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο ρόλος του υδρογόνου ως εναλλακτική μορφή ενέργειας και τα οφέλη για το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και την πραγματική οικονομία, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 5ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου που υλοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας, Υποδομών και της Περιφέρειας Κρήτης. 

Την ενδιαφέρουσα παρουσίαση έκανε ο κ. Γιώργος Μιτκίδης, Επικεφαλής Εναλλακτικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Καυσίμων της Motor Oil.

Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στο διυλιστήριο της Motor Oil

«Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή γίνονται σημαντικές κινήσεις, το υδρογόνο στηρίζεται σαν καύσιμο και αναμένεται να γίνουν και οι απαραίτητες επενδύσεις και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση, ούτως ώστε να εφαρμοστεί το υδρογόνο σαν καύσιμο άμεσα. Περιμένουμε, δηλαδή, μέχρι το 2025 να έχουμε ήδη τις πρώτες εφαρμογές υδρογόνου στη χώρα μας, έστω και πιλοτικές εφαρμογές και περιμένουμε μέχρι το 2030 να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ούτως ώστε να μιλάμε για ένα καθαρό ενεργειακό καύσιμο που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες, θα εξυπηρετεί τις μεταφορές, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στο ενεργειακό μείγμα της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Μιτκίδης.

Χαρτοφυλάκιο Αιολικών Πάρκων αποκτά η Motor Oil

Πρόσθεσε επίσης ότι το υδρογόνο μπορεί να συμβάλει στις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς καίγεται και παράγει καθαρό νερό. «Αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα, το υδρογόνο που ήδη παράγεται στις μονάδες μας να καθαριστεί ούτως ώστε να μιλάμε για ένα χαμηλού ενεργειακού ανθρακικού αποτυπώματος καύσιμο. Παράλληλα κάνουμε κινήσεις ούτως ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα και αυτό που λέμε το ανανεώσιμο υδρογόνο, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επεσημανε.

Ο κ. Μιτκίδης υπογράμμισε παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή το ενεργειακό τοπίο βρίσκεται σε μια μετάβαση. «H Motor Oil ως ένας σημαντικός ενεργειακός παίκτης έχει σημαίνοντα ρόλο και στην ενεργειακή μετάβαση. Το υδρογόνο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το νέο ενεργειακό περιβάλλον. Σίγουρα ακόμα είναι πρώιμο, αλλά η Motor Oil μαζί με την κατάλληλη υποστήριξη, αναμένεται να κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις και κινήσεις ούτως ώστε να καταστεί εφικτό, το υδρογόνο να μπορεί να πάρει μέρος στις καθημερινές μας δραστηριότητες και να συμβάλει ως ένα καθαρό καύσιμο στην απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος», κατέληξε.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας, ο υφυπουργός Υποδομών, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο υφυπουργός Έρευνας της Αιγύπτου και η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, ανάμεσα στις προσωπικότητες που έδωσαν το παρόν στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο Σαββατοκύριακου του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top