Ξεκινούν τη Δευτέρα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα λόγω των εκπτώσεων 

Αύριο, Δευτέρα 5 Ιουλίου  ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. δηλαδή την Κυριακή 11 Ιουλίου.  

Θερινές εκπτώσεις 2021: Ξεκινούν νωρίτερα φέτος – Πόσο θα διαρκέσουν

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία  οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, αλλά το φετινό καλοκαίρι λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω της πανδημίας,  το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η κίνηση. 

Τι να προσέξετε για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2021

Έρευνα Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Πτώση τζίρου για τη μεγάλη πλειοψηφία   

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης. 

Εάν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης είναι υποχρεωτική. 

Στουρνάρας: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ζωντανές

Ακόμη, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού ( από .... % έως .... %"). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. 

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής, ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top