ΑΔΜΗΕ: Ηλεκτροδοτήθηκε η Κρήτη από τη διασύνδεση με Πελοπόννησο   

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη διασύνδεση 

Κρήτη Πελοπόννησος ηλεκτρική διασύνδεση
Οι εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου  

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ανακοίνωσε ότι τα πρώτα λεπτά της 3ης Ιουλίου, ώρα 00.09, η Κρήτη ηλεκτροδοτήθηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

έργα ηλεκτιρικής διασύνδεσης Κρήτης

Από τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής

Η μεταφορά ηλεκτρικών φορτίων μέσω του νέου υποβρύχιου καλωδίου Υψηλής Τάσης αναμένεται να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης μετά τη μείωση στο ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό του νησιού. Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΑΔΜΗΕ μετέβη άμεσα στην Κρήτη όπου συνεργάστηκε στενά με το τοπικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν ταχύτερη και ασφαλέστερη διακίνηση ενέργειας προς το μεγαλύτερο νησί της χώρας. 

Διακοπές ρεύματος: Τι ώρες θα γίνουν σήμερα στα Χανιά

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Παρά τις δυσχερείς συνθήκες του εγχειρήματος, δεδομένης της έλλειψης φορτίων στην Κρήτη και του υψηλού φορτίου στην ηπειρωτική χώρα τις τελευταίες ημέρες, η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου τέθηκε σε επιτυχή λειτουργία από το προσωπικό των Διαχειριστών. Είμαστε περήφανοι διότι η νέα διασύνδεση που υλοποίησε ο ΑΔΜΗΕ θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Κρήτης, διασφαλίζοντας σταθερή, φθηνή και πράσινη ηλεκτροδότηση».

Το έργο συνολικού ύψους 380 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη διασύνδεση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε σε ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα social media για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα:  

Εύσημα σε Μητσοτάκη από τον ΓΓ του ΟΟΣΑ: Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά
 

«Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο. Το νησί ηλεκτροδοτείται πλέον και από το ηπειρωτικό σύστημα μέσω του νέου υποβρύχιου καλωδίου Υψηλής Τάσης, οδηγώντας σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 100.000 τόνους ανά έτος».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top