Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο τον Ιούνιο

Αποζημίωση 60% ή 80% για τους ιδιοκτήτες

Χρήματα

Και για τον Ιούνιο συνεχίζεται η ρύθμιση για την πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται: εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός (σινεμά, θέατρα), αθλητισμός, κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, μεταφορές, γυμναστήρια, παιδότοποι και κλειστοί επαγγελματίες με κρατική εντολή μέχρι και τέλη Μαΐου.

Προσλήψεις 115 μόνιμων στο υπουργείο Οικονομικών – Άνοιξαν οι αιτήσεις

Οι ιδιοκτήτες αν είναι φυσικά πρόσωπα θα λάβουν αποζημίωση 80% ή 60% αν είναι νομικά πρόσωπα, με την πληρωμή να γίνεται στα τέλη του μήνα.

Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, αλλά και όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε αναστολή το Μάιο, τόσο για την πρώτη τους κατοικία, όσο και για τη φοιτητική στέγη του παιδιού τους.

Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 50% της απώλειας, και θα πρέπει να περιμένουν ανοίξει η πλατφόρμα για να δηλώσουν αυτές τις μειώσεις.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ο τελευταίος μήνας, για τον οποίο προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής ενοικίου.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί και τον Ιούλιο αλλά μόνο στις ελάχιστες περιπτώσεις επιχειρήσεων που ενδέχεται να απαιτηθεί να παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top