Νέο ωράριο για σούπερ μάρκετ και καταστήματα από σήμερα

Τι προβλέπεται για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Αλλάζει ο τρόπος διανομής των δωρεάν self- test, τα οποία πιθανόν να διανέμονται από τα σούπερ μάρκετ / ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star 8/6/21

Νέο ωράριο λειτουργία ισχύει από σήμερα για τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα καταστήματα τροφίμων.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου θα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 22.30 τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνους, μίνι μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία κλπ.) 

Εκτός από το ωράριο, διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας - Τι αλλάζει στις αποστάσεις

Όσον αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης εξακολουθούν να λειτουργούν αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και από τις 12 Ιουνίου 2021 και σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές (υπό την προϋπόθεση αυτές να έχουν ανοικτές δύο πλευρές).

Θα εξυπηρετούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ θα έχουν δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 01:15 (ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01.30 έως τις 05.00).

Τι προβλέπεται για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Αναφορικά με τις λαϊκές αγορές προβλέπεται, η υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου ως προς την τήρηση των μέτρων απόστασης μεταξύ των πάγκων. Μέχρι τις 14 Ιουνίου διατηρείται το μέτρο του 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων που θα λειτουργούν σε κάθε αγορά (κύρια και παράλληλη).

Πληθωρισμός Μαΐου: Ποια προϊόντα εμφάνισαν αύξηση και ποια μείωση τιμών

Από τις 15 Ιουνίου 2021 η απόσταση θα γίνει ένα μέτρο εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης κι ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων με πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για πωλητές και εργαζόμενους στην αγορά.

Mall και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top