Ακίνητα: Οι 10 περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αύξηση 61% πανελλαδικά στη ζήτηση για ακίνητα προς πώληση

Έκρηξη σημείωσε η ζήτηση για ακίνητα προς πώληση και προς ενοικίαση τους πρώτους μήνες του 2021, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Η ζήτηση για ακίνητα προς πώληση σε όλη την επικράτεια εκτοξεύθηκε κατά 61% ενώ η ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση αυξήθηκε κατά 30,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr

Φορολογικές δηλώσεις: «Ανάσα» για 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Αττική με αύξηση της ζήτησης στα ακίνητα προς πώληση κατά 65,2%, ενώ 43,8% ήταν η αύξηση για ακίνητα τη Θεσσαλονίκη.

Πώς θα δηλωθούν στο Ε9 τα αδήλωτα τετραγωνικά

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Αθήνα για αγορά και ενοικίαση σπιτιού 

Η δημοφιλέστερη περιοχή στην Αττική για αναζήτηση ακινήτου προς ενοικίαση, αλλά και πώληση, είναι το Μαρκόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στη ζήτηση για ακίνητα προς ενοικίαση, η Ραφήνα και η Σαρωνίδα να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση, ενώ στις 10 πιο δημοφιλείς περιοχές κατατάσσονται αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές, όπως ο Ωρωπός, η Ανάβυσσος και τα Μέγαρα.

Στην πώληση, στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρίσκονται η Κηφισιά και η Νέα Μάκρη, ενώ στις 10 πιο δημοφιλείς περιοχές κατατάσσονται το Χαλάνδρι και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως η Σαρωνίδα και η Νέα Μάκρη.

Θεσσαλονίκη: Στον Άγιο Γεώργιο οι περισσότερες αναζητήσεις για ενοικίαση σπιτιού 

Στη Θεσσαλονίκη, η πιο δημοφιλής περιοχή για αναζήτηση ακινήτου προς ενοικίαση είναι ο Άγιος Γεώργιος, ενώ για αγορά ακινήτου η Θέρμη.

Η Θέρμη καταλαμβάνει, επίσης, την 5η θέση στις αναζητήσεις ακινήτου προς ενοικίαση. Στην 2η και 3η θέση των αναζητήσεων για ακίνητο προς πώληση έρχονται το Ωραιόκαστρο και η Πυλαία κι ακολουθούν η Καλαμαριά και η Μίκρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελείως διαφορετική προτίμηση περιοχών, μεταξύ ενοικίασης και αγοράς ακινήτου στη Θεσσαλονίκη με εξαίρεση τη Θέρμη και το Πανόραμα, που εντοπίζονται και στις δύο κατηγορίες (δείτε τους ακόλουθους πίνακες)

Σπίτια Αθήνα οι 10 δημοφιλέστερες περιοχέςσπίτια Θεσσαλονίκη οι 10 δημοφιλέστερες περιοχές
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top