Πώς θα δηλωθούν στο Ε9 τα αδήλωτα τετραγωνικά

Μέχρι πότε προλαβαίνετε χωρίς πρόστιμο

Ακίνητα Αθήνα

Προθεσμία μέχρι τις 31 Μαΐου 2021 να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2020 δήλωσαν στους δήμους τις «λειψές» επιφάνειες των ακινήτων τους, που δεν είχαν αποτυπωθεί ούτε στο Ε9, ή τακτοποίησαν αυθαίρετους ή ημιυπαίθριους χώρους.

Αυτό ισχύει και για όσους:

1.    Απέκτησαν ακίνητο για πρώτη φορά εντός του 2020 με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά.

2.    Είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση, δηλαδή πούλησαν ή μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά ακίνητα.

3.    Θέλουν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που φουσκώνουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Σε πόσεις δόσεις θα πληρώσουμε φέτος φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Οι διορθώσεις θα αφορούν τα στοιχεία των ακινήτων, που είναι καταχωρημένα στο Taxisnet από το 2010 μέχρι και το 2020, χωρίς να κινδυνεύουν οι φορολογούμενοι με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Σε περίπτωση που γίνουν αλλαγές στο Ε9 των προηγούμενων ετών και προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωσή του έως και 300 ευρώ εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπολογίζεται αναδρομικά και μπορεί να πάει πίσω και έως 5 χρόνια.

Εάν μετά τις μεταβολές υπάρχει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του Taxisnet να προσκομίσει στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συμβόλαια κ.ά.) προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top