Απεργία στον ιδιωτικό τομέα στις 3/6 για το εργασιακό ζητά το ΠΑΜΕ  

Ζητά να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο από τον Κωστή Χατζηδάκη

ΠΑΜΕ Πορεία

Πανελλαδική απεργία από όλα τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων και του ιδιωτικού τομέα  ζητά το ΠΑΜΕ, προκειμένου να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για τις εργασιακές σχέσεις. 

Νέο εργασιακό: Ποιες ημέρες του χρόνου είναι ημέρες υποχρεωτικής αργίας

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, έχει ήδη αποφασίσει  το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Απεργία στο δημόσιο στις 3 Ιουνίου 

 

 Το νομοσχέδιο παρουσιάσθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου, αφού ληφθούν υπόψη οι απόψεις που θα διατυπωθούν σε αυτή, να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί έως τις αρχές του καλοκαιριού.   

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 10 μεγάλες αλλαγές που φέρνει 

«Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων» αναφέρει  σε ανακοίνωσή του το  ΠΑΜΕ. 

Μητσοτάκης: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προστατεύει τους εργαζόμενους

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ότι «στην πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου νόμου για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου ισχυρίζεται ότι θέλει να διασφαλίσει την "ελευθερία του εργαζόμενου" να δουλεύει όσο και όποτε θέλει. Στην πραγματικότητα όμως η μόνη "ελευθερία" που αποδέχεται η κυβέρνηση είναι αυτή του εργοδότη να ορίζει τη δουλειά του εργαζόμενου, όπως ορίζει τη δουλειά μιας μηχανής, με ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 και πάνω χρόνια, σε οκτώ βήματα». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top