Λαθρεμπόριο τσιγάρων: Στην Ελλάδα η πιο μεγάλη υπόθεση στην Ευρώπη

Κατασχέθηκαν 340 εκ.  λαθραία τσιγάρα - 72 εκ. ευρώ διαφυγόντες φόροι  

Τη μεγαλύτερη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στην Ευρώπη αποκάλυψαν οι ελληνικές τελωνειακές Αρχές. Το διεθνές κύκλωμα ετοιμαζόταν να ρίξει στην ευρωπαϊκή αγορά 340 εκατομμύρια τσιγάρα αμφιβόλου ποιότητας!

Στη φάκα ο βασικός προμηθευτής λαθραίων τσιγάρων στην ΑΣΟΕΕ

Η ευαίσθητη μύτη του εκπαιδευμένου σκύλου Καλ  αι τα μηχανήματα XRAYS αποκάλυψαν τι πραγματικά κρυβόταν μέσα σε 35 κοντέινερ, που άρχισαν να φτάνουν στον Πειραιά από το Φεβρουάριο.

Ο σκύλος του ΣΔΟΕ Diablo ξετρύπωσε λαθραία τσιγάρα σε κοντέινερ! 

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κοντοθανάσης, Υποδιευθυντής του Γ' Τελωνείου Πειραιά τα κοντέινερ  υποτίθεται πως ήταν φορτωμένα με παρασκευάσματα διατροφής αλλά σήμανε συναγερμός από τον ύποπτο παραλήπτη.  

Μετά τα πρώτα τέσσερα κοντέινερς, το κύκλωμα επιχείρησε να παραπλανήσει τις Διωκτικές Αρχές, εμφανίζοντας διαφορετικές εταιρίες ως παραλήπτες του φορτίου. Έκαναν, όμως, ένα μοιραίο λάθος. Οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα στα συνοδευτικά έγγραφα έμειναν ίδια. Αμέσως σήμανε συναγερμός,  

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της φοροδιαφυγής είναι ότι οι αναλογούντες δασμοί από το φορτίο ανέρχονται σε 72 εκατ.  ευρώ.  

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ» ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 

Τα κοντέινερς ξεκίνησαν από το Ντουμπάι. Υποτίθεται ότι είχαν προορισμό τη Συρία, ωστόσο τα λαθραία τσιγάρα θα κατέληγαν στις αγορές της Ευρώπης, όπου οι φόροι είναι πολύ υψηλότεροι και το κέρδος των κυκλωμάτων αστρονομικό, αν συνυπολογισθεί για παράδειγμα ότι στην Αγγλία είναι διπλάσια η αξία τους. 

Οργιάζει το παρεμπόριο λαθραίων τσιγάρων στο παζάρι του Πειραιά

Η Europol, η OLAF και η Βρετανική Πρεσβεία, που ενημερώθηκαν εξαρχής από τις Τελωνειακές Αρχές, ερευνούν για τα πλοκάμια του κυκλώματος στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Ο φερόμενος ως επικεφαλής, είναι συριακής καταγωγής, εμπλέκεται σε πολλές τέτοιες υποθέσεις και παραμένει καταζητούμενος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top