Ο σκύλος του ΣΔΟΕ Diablo ξετρύπωσε λαθραία τσιγάρα σε κοντέινερ!

11,5 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα το περιεχόμενο

 «Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα  του ΣΔΟΕ  σε κοντέινερ , το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά  προερχόμενο από την Κίνα και με τελικό προορισμό τρίτη χώρα,  μετά από εμπεριστατωμένη μεθοδολογία έρευνας και ανάλυσης κινδύνου   (risk analysis). 

Με την πολύτιμη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών «DIABLO» του ΣΔΟΕ,  υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής,  σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, πραγματοποίησαν φυσικό έλεγχο στο προαναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο.

To κοντέινερ στο οποίο έγινε ο έλεγχος στο λιμάνι του Πειραιά   

Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα (Bill of Lading), το δηλωθέν εμπόρευμα ήταν “σανίδες πατώματος laminate”. Κατόπιν αιτήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε - στις 10/ 6/ 2019 -  στο λιμάνι του Πειραιά και σήμερα Πέμπτη 13/6/ 2019 διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι περιείχε  μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και ειδικότερα 11.500.000 τεμάχια τσιγάρων. 

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ στο λιμάνι του Πειραιά 

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.434.080,78 €. Το εμπορευματοκιβώτιο και τα λαθραία τσιγάρα  κατασχέθηκαν. 

Η έρευνα συνεχίζεται για την διακρίβωση του τελικού παραλήπτη, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της επανεισαγωγής του λαθρεμπορεύματος στην Ελληνική Επικράτεια ή και της εικονικής εξαγωγής του.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top