Σταϊκούρας για τα δάνεια: 33.117 αιτήσεις για το Γέφυρα 2 σε έναν μήνα    

Τι ανέφερε με αφορμή την παράταση στην επιχορήγηση δανείων

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την θετική απήχηση του προγράμματος Γέφυρα 2  δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης στην επιλογή της να στηρίξει τόσο τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από την πανδημία του κορονοϊού, όσο και την πραγματική οικονομία, με αφορμή  την τροπολογία για την παράταση του προγράμματος για ένα μήνα.  

Γέφυρα: Νέο πρόγραμμα επιδότησης δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις  

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, μέσα σε περίπου ένα μήνα, και συγκεκριμένα από τις 5 Απριλίου μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί οριστικά, 33.117 αιτήσεις και από αυτές, 18.685 αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες, 3.430 μικρές επιχειρήσεις και 631 μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ1, έχουν ήδη επιχορηγηθεί δάνεια σε 118.000 επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό επιδότησης να είναι ύψους 120 εκατ. ευρώ.

ΥΠΟΙΚ σε Ρέγκλινγκ: Το στοίχημα της ανάκαμψης θέλει ευρωπαϊκές λύσεις 

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση κοινοτικών οδηγιών για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Σταϊκούρας απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αντιτείνοντας ότι «οι εξ αποστάσεως φλυαρίες δεν είναι πολιτική της ΝΔ». «Με αυτό το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται η ορθότητα των επιλογών της κυβέρνησης και της ασκούμενης πολιτικής της αλλά και η συνέπεια των λόγων και των έργων της. Πυρήνας του, είναι η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για το τραπεζικό σύστημα με στόχο την περαιτέρω θωράκιση των τραπεζών ώστε να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά κλυδωνισμούς αλλά και να παρέχουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Επανεκκίνηση οικονομίας: Όλα τα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό   

«Το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται σταθερά για την μετά κορονοϊό εποχή, αξιοποιούμε κάθε δημοσιονομική ευελιξία με υπευθυνότητα, εκπέμποντας ταυτόχρονα σοβαρότητα και αναδεικνύοντας αξιοπιστία. Η ΝΔ υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις με μία συνετή, υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική στήριξης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και ο απολογισμός για την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα θετικός σε αυτό το πεδίο», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε:

«Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, σε λιγότερο από δύο χρόνια, σειρά παρεμβάσεων προς όφελος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Είμαστε απολύτως συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο συμφωνόντας με τους θεσμούς και υλοποιούμε μέτρα υπέρ των πολλών. Αποδείξαμε ότι και σχεδιάζουμε και πράττουμε. Οι εξ αποστάσεως φλυαρίες δεν είναι πολιτική μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top