Λιανεμπόριο: Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή, με ενδιάμεσες εκπτώσεις

Δικαίωμα λειτουργίας έχουν επίσης κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής

Κίνηση στην αγορά και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας στις 10/4/21- To λιανεμπόριο άνοιξε ξανά στις 5/4 με τη μέθοδο του click inside και του click away μετά το lockdown/ ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων Star

Ανοιχτά μπορούν να είναι, προαιρετικά, τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο, σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου. Δικαίωμα λειτουργίας έχουν επίσης τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κτλ.)

Τι ανοίγει και πότε καταργούνται τα SMS στα καταστήματα    

Τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια που θα ανοίξουν θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Η Κυριακή 9 Μαΐου είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς ημερολογιακά η πρώτη Κυριακή ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου λήγουν το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, με τον εμπορικό κόσμο να έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο. Ορισμένα καταστήματα διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 70%.

Λιανεμπόριο: Αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού μετά το Πάσχα

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή 9 Μαΐου, η νομοθεσία προβλέπει ότι αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Τα sms μετακίνησης για αγορές και μετάβαση σε κατάστημα

  • Για σούπερ μάρκετ: sms στο 13033 με κωδικό 2.
  • Για τα εμπορικά καταστήματα: Οι καταναλωτές θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με το κατάστημα και να αποστείλουν SMS στο 13032 με τα στοιχεία τους. Έχουν στη διάθεση τους συνολικά 3 ώρες.
  • Για τα κομμωτήρια: sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.
     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top