Χωριστή δήλωση στην εφορία: Τελευταία ευκαιρία – Πώς θα την υποβάλλετε

Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Παράταση στη δυνατότητα υποβολής χωριστής φορολογικής δήλωσης για το έτος 2021 (εισοδήματα 2020) δίνει ο νόμος 4797/2021.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στο star.gr η φοροτεχνικός – σύμβουλος επιχειρήσεων Φιλοθέη Μακριδάκη, με το άρθρο 33 δίδεται παράταση της προθεσμίας επιλογής της υποβολής χωριστών φορολογικών δηλώσεων των συζύγων .

Στο άρθρο 72 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) προστίθεται παρ. 67 ως εξής:

«67. Εξαιρετικά, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2020, ως προθεσμία υποβολής της ανέγκλητης δήλωσης της περ. β’ της παρ. 4 του άρθρου 67 ορίζεται η 6η Μαΐου 2021».

Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και επαγγελματίες τον Μάιο

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το Taxis – Πιο μεγάλη φέτος η έκπτωση

Έτσι, έως και 6 Μαΐου 2021, παίρνουν παράταση οι αιτήσεις στην ΑΑΔΕ, ώστε να ανοίξει το σύστημα για χωριστή φορολογική δήλωση μεταξύ των συζύγων.

Δώρο Πάσχα: Έρχονται πληρωμές έως τη Μεγάλη Τετάρτη

Η 6η Μαΐου θεωρείται η καταληκτική ημέρα της προθεσμίας, εντός της οποίας ένας εκ των δύο συζύγων, μπορεί να επιλέξει με ανέκκλητη δήλωσή του, τη χωριστή υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Εφορία: Ποιες οφειλές παγώνουν έως το τέλους του έτους

Εξάλλου, από αυτή την ημερομηνία γίνεται αντιληπτό ότι το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων θα είναι σε λειτουργία μετά τις 7/5/2021.

Πώς επιλέγω χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Η γνωστοποίηση γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr.

Επιλέγετε τον σύνδεσμο «Γνωστοποίηση χωριστής δήλωσης / ΑΑΔΕ», είτε από εσάς, με τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης είτε, από ειδικά για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό, με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top