Δώρο Πάσχα: Έρχονται πληρωμές έως τη Μεγάλη Τετάρτη

Πότε θα πάρουν τα χρήματα όσοι είναι σε αναστολή εργασίας

Το δώρο Πάσχα θα πρέπει να έχει εξοφληθεί στους εργαζόμενους το πολύ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, τονίζει στο star.gr η φοροτεχνικός - σύμβουλος επιχειρήσεων, Φιλοθέη Μακριδάκη

Το Πάσχα είναι πολύ κοντά και η  υποχρέωση των εργοδοτών για την καταβολή του δώρου Πάσχα έφτασε.

Το πολύ μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη το επίδομα Πάσχα θα πρέπει να έχει εξοφληθεί στους εργαζόμενους.

Το υπουργείο Eργασίας με επίσημο δελτίο ξεκαθαρίζει το τοπίο σε εργοδότες και εργαζόμενους για όλες τις εκδοχές παροχής εργασίας αυτή την δύσκολη και περίπλοκη περίοδο.

Δώρο Πάσχα: Θα δοθεί με «κούρεμα» σε χιλιάδες εργαζόμενους

Η φοροτεχνικός – σύμβουλος επιχειρήσεων Φιλοθέη Μακριδάκη εξηγεί στο star.gr πότε θα πάρουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας.

- Έως 28/4/2021, ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί η αναλογία του δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Δώρο Πάσχα: Ποιοι εργαζόμενοι σε αναστολή θα λάβουν μόνο 267 ευρώ

- Για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως ημέρα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Η αναλογία στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος. Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δηλαδή του επιδόματος των 534 ευρω.

Δώρο Πάσχα: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων.

Το ποσό του Δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται και πάλι από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), στην περίπτωση των εργαζομένων, που εντάχθηκαν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από τους ίδιους τους εργοδότες ως ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top