Δώρο Πάσχα: Θα δοθεί με «κούρεμα» σε χιλιάδες εργαζόμενους

Πόσα θα πάρουν όσοι είναι σε αναστολή εργασίας

Το ρεπορτάζ του Γ. Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους σε αναστολή και τις αλλαγές για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις και τον φόρο εισοδήματος   

Μειωμένο θα είναι το δώρο Πάσχα φέτος για χιλιάδες εργαζόμενους.

Όσοι μπήκαν σε αναστολή εργασίας κατά το χρονικό διάστημα 1η Ιανουαρίου – 30η Απριλίου (είτε για ολόκληρο το διάστημα, είτε για ένα μέρος του), θα λάβουν λιγότερα χρήματα, καθώς το δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί με βάση τον μισθό τους, αλλά και το επίδομα των 534 ευρώ.

Το δώρο Πάσχα θα δοθεί με το «μοντέλο» του δώρου Χριστουγέννων, δηλαδή σε δύο δόσεις.

Δώρο Πάσχα: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Tο κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ, της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Δώρο Πάσχα: Ποιοι εργαζόμενοι σε αναστολή θα λάβουν μόνο 267 ευρώ  

Από την άλλη, ο εργοδότης θα πληρώσει μειωμένο Δώρο Πάσχα για τη χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του ή το ημερομίσθιό του.

Δώρο Πάσχα και επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές εργασίας

Σημαντικός αριθμός εργαζομένων, που βρίσκεται σε  αναστολή σύμβασης εργασίας ολόκληρο το διάστημα από 1/1 έως 30/4/2021, θα λάβει 267 ευρώ, δηλαδή το μισό του επιδόματος των 534 ευρώ.

Παράδειγμα

Εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ, που βρισκόταν σε αναστολή εργασίας μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021, δηλαδή περίπου δυόμιση μήνες, θα λάβει δώρο Πάσχα από τον εργοδότη 183 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, θα το λάβει από το κράτος. Θα είναι περίπου 162 ευρώ και συνολικά το δώρο Πάσχα για αυτόν τον εργαζόμενο θα ανέλθει σε 345 ευρώ. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν στα 500 ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top