Δώρο Πάσχα και επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές εργασίας

Σε δύο… ταχύτητες το δώρο

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ / Πηγή βίντεο: Open

Σε δύο ταχύτητες θα λάβουν το δώρο Πάσχα όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε αναστολή εργασίας, ακόμη και για λίγες ημέρες, από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν:

-    Από το κράτος την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Δώρο Πάσχα: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές για τις αναστολές εργασίας

-    Από τον εργοδότη τους την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Αυτό που ισχύει γενικά, είναι ότι όσες περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου.

Όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο το διάστημα από 1/1 έως 30/4, χρονικό διάστημα κατά το οποίο υπολογίζεται το επίδομα Πάσχα, θα λάβουν δώρο Πάσχα μόνο από το κράτος, το οποίο θα ανέρχεται στα 267 ευρώ (δηλαδή περίπου 67 ευρώ τον μήνα).

Δώρο Πάσχα: Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις αναστολές εργασίας

Είναι η αναλογία που προκύπτει από τον υπολογισμό βάση του επιδόματος των 534 ευρώ, που είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν το Δώρο το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα

Οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας, θα λάβουν κανονικά το δώρο Πάσχα.

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε θα πληρωθεί και πώς υπολογίζεται

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μισθωτοί, που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Μπορείτε να υπολογίσετε το ποσό, που θα λάβετε για δώρο Πάσχα στην online εφαρμογή του ΚΕΠΕΑ (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων).

Παράδειγμα πληρωμής δώρου Πάσχα σε εργαζόμενο που ήταν σε αναστολή εργασίας

Εργαζόμενος με μισθπό 1.000 ευρώ, που βρισκόταν σε αναστολή εργασίας μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021, δηλαδή περίπου δυόμιση μήνες.

Θα λάβει δώρο Πάσχα από τον εργοδότη 183 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, θα το λάβει από το κράτος. Θα είναι περίπου 162 ευρώ και συνολικά το δώρο Πάσχα για αυτόν τον εργαζόμενο θα ανέλθει σε 345 ευρώ. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν στα 500 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top