Δώρο Πάσχα: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές για τις αναστολές εργασίας

Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ / Πηγή βίντεο: Open

Με βάση το επίδομα των 534 ευρώ, δηλαδή το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, θα υπολογιστεί το δώρο Πάσχα για όσους εργαζόμενους βγήκαν ή είναι ακόμη σε αναστολή εργασίας.

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Επίδομα 534 ευρώ: Έως 12 Απριλίου οι πληρωμές των δικαιούχων για τον Μάρτιο

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ανοίγουν

Αυτό που ισχύει γενικά, είναι ότι όσες περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου.

Επίδομα 534 ευρώ: Δέκα νέες κατηγορίες εργαζομένων που θα το λάβουν

Όσοι έχουν παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο το πρώτο 4μηνο του έτους, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου αδιαλείπτως, θα λάβουν δώρο Πάσχα μόνο από το κράτος, που θα ανέρχεται σε 267 ευρώ.

Δηλαδή, κάθε μήνας αναστολής της σύμβασης εργασίας μεταφράζεται σε Δώρο Πάσχα της τάξης των 67 ευρώ.

Δώρο Πάσχα: Πώς θα πληρωθούν όσοι είναι σε αναστολή εργασίας

Ο εργοδότης θα κληθεί να καταβάλλει δώρο Πάσχα για την περίοδο, κατά την οποία ο εργαζόταν εργάστηκε κανονικά, εντός του διαστήματος Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

Παράδειγμα

Εργαζόμενος που βρισκόταν σε αναστολή εργασίας μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021, δηλαδή περίπου 2,5 μήνες. Θα λάβει δώρο Πάσχα από τον εργοδότη 183 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό με βάση το την αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ, θα τα λάβει από το κράτος. Θα είναι περίπου 162 ευρώ.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα

Οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας, θα λάβουν κανονικά το δώρο Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μισθωτοί, που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν το Δώρο το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top