Δώρο Πάσχα: Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις αναστολές εργασίας

Θα πληρωθεί με μοντέλο… Χριστουγέννων

Το μοντέλο, που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα, με τη μεικτή χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και για το δώρο Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου ο Κωστής Χατζηδάκης, το δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί βάσει της αποζημίωσης των 534 ευρώ μηνιαίως, που δίνεται σε όσους μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Δεδομένου ότι το δώρο Πάσχα δίνεται για τη χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου, όσοι μπήκαν σε αναστολή εργασίας αυτό το διάστημα, θα πληρωθούν ως εξής:

Τα νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

- Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 

- Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του. 

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας από 1/1/2021 μέχρι και 30/4/21, θα λάβουν δώρο Πάσχα μόνο από το κράτος 267 ευρώ.

Αν όμως, παραδείγματος χάριν, ένας εργαζόμενος με ονομαστικό μισθό 800 ευρώ, ήταν σε αναστολή εργασίας από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου και στη συνέχεια επέστρεψε στην εργασία του, τότε θα λάβει δώρο Πάσχα 200 ευρώ από το κράτος και 100 ευρώ από τον εργοδότη του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top