Δώρο Πάσχα: Ποιοι εργαζόμενοι σε αναστολή θα λάβουν μόνο 267 ευρώ   

Γιατί κάποιοι θα πάρουν τη συμμετοχή του κράτους και όχι του εργοδότη  

Το ρεπορτάζ του Γ. Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους σε αναστολή και τις αλλαγές για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις και τον φόρο εισοδήματος   

Μισό δώρο Πάσχα θα  λάβει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που βρίσκεται σε  αναστολή σύμβασης εργασίας ολόκληρο το διάστημα από 1/1 έως 30/4/2021, το χρονικό διάστημα δηλαδή κατά το οποίο υπολογίζεται το δώρο Πάσχα. 

Δώρο Πάσχα και επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές εργασίας

Στη συγκεκριμένη περίπτωση  οι εργαζόμενοι θα λάβουν την  αναλογία που αντιστοιχεί από το κράτος, με το ποσό να ανέρχεται στα 267 ευρώ (περίπου 67 ευρώ τον μήνα), όπως πρoκύπτει   από τον υπολογισμό της βάσης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού,  των 534 ευρώ. 

Και σε αυτή την περίπτωση πάντως το Δώρο του Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη (στις 28/4/ φέτος). 

Ο Υπολογισμός  του δώρου Πάσχα

Οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όμως οι οποίοι εργάζονται  κανονικά εν μέσω πανδημίας, θα λάβουν κανονικά το δώρο Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι  που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας συγκεκριμένο διάστημα μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 (και όχι συνεχώς έκτοτε) θα λάβουν την αναλογία που αντιστοιχεί.   

Παράδειγμα πληρωμής δώρου Πάσχα σε εργαζόμενο που ήταν σε αναστολή εργασίας

Εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ, που βρισκόταν σε αναστολή εργασίας μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021, δηλαδή περίπου δυόμιση μήνες, θα λάβει δώρο Πάσχα από τον εργοδότη 183 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, θα το λάβει από το κράτος. Θα είναι περίπου 162 ευρώ και συνολικά το δώρο Πάσχα για αυτόν τον εργαζόμενο θα ανέλθει σε 345 ευρώ. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν στα 500 ευρώ.

Δώρο Πάσχα: Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις αναστολές εργασίας

Δύο ταχύτητες για όσους εργάσθηκαν έστω και λίγες ημέρες από την 1η Ιανουαρίου 

Όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε αναστολή εργασίας, ακόμη και για λίγες ημέρες, από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου, θα πληρωθούν συγκεκριμένα:

-    Από το κράτος την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

-    Από τον εργοδότη τους την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top