Εφορία: Ποιες οφειλές παγώνουν έως το τέλους του έτους

Θα εξοφληθούν το 2022 σε έως 48 δόσεις

Tα 4 νέα μέτρα συν τα 11 μέτρα στήριξης, που ισχύουν για τον Απρίλιο του 2021, τα οποία ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη τη Δευτέρα 19 Απριλίου

Έως το τέλος του 2021 παγώνει η καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, οι οποίες τελούν σε αναστολή είσπραξης μέχρι 30-4-2021.

Οι εν λόγω οφειλές είναι χρέη, που προέκυψαν με το ξέσπασμα της πανδημίας, από τον  Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2020.

Τα χρέη αυτά αγγίζουν συνολικά το 1 δισ. ευρώ. 

Νέα ρύθμιση 24 – 48 δόσεων για τα χρέη του κορωνοϊού

Οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη  από τον Ιανουάριο του 2022 είτε σε  24 άτοκες δόσεις είτε σε 48  δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Η ρύθμιση αφορά:

•    Επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Τα νέα μέτρα στήριξης: Τι ανακοινώθηκε για επίδομα 534 ευρώ και ενοίκια

•    Επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που επλήγησαν οικονομικά από την κρίση του κορωνοϊού, λόγω πτώσης του τζίρου τους και υπάγονται στις λίστες με τους πληττόμενους ΚΑΔ.

•    Εργαζόμενους που βρέθηκαν σε προσωρινό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, για έναν ή περισσότερους από τους μήνες Μάρτιο-Ιούνιο 2020.

•    Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο 2020.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top