Μηχανισμός Συν-εργασία για πληττόμενους από Covid-19: Στις 23/4 η ενίσχυση

5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 16. 268 δικαιούχους 

πληρωμές πορτοφόλι

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 θα καταβληθεί η βραχυχρόνια οικονομική ενίσχυση του Μηχανισμού «Συν-εργασία»  σε 16.268 δικαιούχους εργαζόμενους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από σήμερα υποβολές δηλώσεων στην «Εργάνη» για τον μηχανισμό «Συν-εργασία»

Το συνολικό ύψος των πληρωμών αγγίζει τα 5.005.860 ευρώ. Επιπλέον, καταβάλλονται οι συμπληρωματικές πληρωμές ύψους 106.430 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 σε 7.026 δικαιούχους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ  

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός και αντικείμενο του Μηχανισμού «Συν-εργασία» είναι η παροχή στήριξης, με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, στους εργαζόμενους επιχειρήσεων -εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Τσίπρας: «Κούρεμα» 60% του χρέους της πανδημίας και 120 δόσεις 

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες που εντάσσονται στον Μηχανισμό «Συν-εργασία», μπορούν  προβαίνουν μονομερώς σε μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως του ποσοστού του πενήντα τοις εκατό (50%) είτε για μέρος, είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες, για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του Μηχανισμού.

Στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων - εργοδοτών που εντάσσονται στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας που ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών τους που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top